Nettleseren din støtter ikke JavaScript! Skru på støtten eller klikk her for å få opp sidekart.
 
Norsk Misjon i Øst  |  Ropet fra Øst  |  RfØ 05-03  

Ropet fra Øst nr. 05 - 2003

Leder: Bryt tausheten

FN’s menneskerettighetserklæring ble vedtatt i 1948. Tyve år etter ble en kule avfyrt fra en veranda i Memphis, USA, og menneskerettighetsforkjemperen Martin Luther King jr. stupte død til jorden. Som så mange ganger før måtte et kristent menneske som kjempet for menneskeverdet og mot vold, urett og diskriminering av ulikt slag, bøte med livet. Denne afro-amerikanske forkjemperen for frihet og likeverd uttalte en gang: ”Den store tragedie er ikke onde menneskers brutalitet, men gode menneskers taushet”.
Vis sak   Skjul sak
India: frykter voldsbølge

Aldri tidligere har kristne i den indiske delstaten Karnataka vært utsatt for en sterkere voldsbølge spesielt rettet mot dem. I løpet av fire måneder er 50 angrep mot kristne registrert, men det virkelige tallet er sannsynligvis langt større.
Vis sak   Skjul sak
En ny tid for misjon i Øst

Jeg hadde nok bange anelser, men det gikk helt fint å fly med den 25 år gamle, slitne Tupolev-maskinen til byen Mineralnye Vodi (betyr mineralvann!) i Stavropolregionen i Sør-Russland. Ankomsthallen minnet mer om en litt dårlig garasje enn en innretning for sikkerhetssjekk og mottak av bagasje. Sammen med russeren Pavel Tokarchuk (29) som fungerte som tolk, skulle jeg få treffe våre misjonærer i Kaukasus og bli kjent med vår samarbeidspartner, Association of Spiritual Renewal (ASR), som arbeider med å plante menigheter i denne regionen.
Vis sak   Skjul sak
På kryss & tvers

De forfulgtes Søndag - Gratulerer og velkommen - Flott gave fra Ten-Oase - Syng inn penger til NMØ - Bli med NMØ til Jordan
Vis sak   Skjul sak
Misjonens "jordmor"

– Lidelse stod skrevet over alle Wurmbrands trekk. Den lange, askegrå mannen iført gabardinfrakk bar tydelige tegn på forfølgelse, forteller Gill Holby. Først i dag – 36 år etter at Misjon bak Jernteppet (senere Norsk Misjon i Øst) ble stiftet – har vi fått vite hvem som var misjonens ”jordmor”. Da Norsk Misjon i Øst deltok under en gudstjeneste i Den amerikanske lutherske kirke i Oslo tidligere i år, kom vi i kontakt med Gill Holby. Hun kunne fortelle et hittil ukjent kapittel fra vår misjons aller første historie.
Vis sak   Skjul sak
Månedens prosjekt: Arbeid for trosfrihet

En kamp på liv og død Dette handler om en kamp på liv og død. En kamp for å kunne leve åpent med sin tro uten å måtte risikere overgrep, fengsling og tortur. Virkeligheten er at tusenvis av troende mennesker sitter i fengsel eller blir forfulgt, diskriminert eller presset på andre måter. Grunnen? De utøver sin tro på en måte som ikke blir akseptert.
Vis sak   Skjul sak
Glimt fra verden

Georgia - Palestinske områder - Nigeria - Kina - Indonesia
Vis sak   Skjul sak
På gjesteplass: Gyro Sølvsberg: Jo, visst vil jeg engasjere meg!


Jeg husker telefonen fra Terje Fonk som om det var i går. Jeg satt på toget fra Heathrow og inn til London. En noe uvanlig telefon som fikk meg til å tenke at ”Jo, visst har jeg lyst til engasjere meg!”
Vis sak   Skjul sak
Last ned hele bladet


 

     
 
     
 
2003© Norsk Misjon i Øst   ||   Webmaster: Kristin E. Morlandstø   ||   Ansv. red.: Bjørn A. Wegge   ||   Oppdatert:  06.11.2003   ||    Skrivervennlig versjon